TracFone Developers

Device Development => Samsung Galaxy Grand Prime => Topic started by: coppyhop on November 12, 2017, 02:08:32 pm

Title: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: coppyhop on November 12, 2017, 02:08:32 pm
I recently got this phone (old LG Ultimate 2 bit the dust :( ) and I'm loving it so far! Only caveat is that I can't seem to get root on it for the life of me! I've tried using ODIN flashables (for a SM-S920L on StraightTalk) but those all fail the Secure Check (I presume Tracfone has their own md5 signatures). Towelroot and Kingroot don't work either, so I'm asking here.
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: rcunningham on November 13, 2017, 08:53:35 am
What model of the Grand Prime do you have?
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: coppyhop on November 19, 2017, 01:09:49 pm
Here's a screenshot of my 'About Phone' section in settings, should have everything. (ODIN images for a Straight Talk SM-920L don't work, it's strange)
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: rcunningham on November 29, 2017, 12:49:11 am
Hmm, well try KingRoot and KingoRoot and report back your results, could just be a small thing.
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: coppyhop on December 06, 2017, 09:50:58 am
As stated before, KingRoot doesn't work, it says it is not yet available for this device. I will try KingoRoot however and report back.
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: coppyhop on December 18, 2017, 06:35:07 pm
Kingo Root doesn't work. Looks like I have no way of rooting this.  :D Oh well, not much lost I suppose.
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: coppyhop on January 06, 2018, 04:43:33 am
Okay so I finally got the Odin flashables to work. You SHOULD NOT enable the factory reset protection, if you have it enabled, it will not work. In order to flash using odin you have to factory reset, sign into your samsung account, and then uncheck the protection.
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: coppyhop on January 06, 2018, 05:02:57 pm
I've got Lineage 14.1 installed, full rooted, custom recovery... except now it won't detect the SIM card at all. Going back to stock fixes it, but with Lineage installed... nothing... no SIM. EDIT: Going back to stock fixes the SIM card issue, but now Wifi and USB don't work  ??? Well I'll be working on it...
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: Haruo on January 07, 2018, 05:44:15 pm
As stated before, KingRoot doesn't work, it says it is not yet available for this device. I will try KingoRoot however and report back.

What version of Android did you start with? I rooted mine in a jiffy.
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: coppyhop on January 07, 2018, 07:39:29 pm
It was an issue with reactivation lock, if you want to root make sure to disable it.
Title: Re: Anyone got Root working on this thing yet?
Post by: rcunningham on March 16, 2018, 01:18:48 pm
Glad to hear you guys got something working!

I might be able to take a look at it if there is an exact link for it